ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ
Всички фотопрцедури се правят през интервал от 20дни.
ЦЕНИ: ЛИЦЕ 40лв. ШИЯ 15лв.
Единичен импулс за зона по избор 3,50лв
Фотоподмладяване е авангардна процедура за премахване на пигментни петна, белези /вкл. акне/, стрии, намаляване размера и дълбочината на порите, премахване и заглаждане на бръчки, лифтинг и стягане контура на лицето или бюста.
Днес фотоподмадяването се счита за една от най- ефективните технологии, гарантиращи отлични резултати при отстраняване на козметични дефекти и подмладяване на кожата без увреждане на целостта й. Ние Ви предлагаме да възвърнете здравият и младежки вид на кожата си, възползвайки се от нашите специални пакетни цени с подарък домашна грижа и достъпни, ниски цени на 1 процедура фотоподмладяване.
IPL фотоподмладяването (Skin Rejuvenation) представлява патентована технология за неинвазивно повлияване на различни признаци на стареене на кожата на лицето, деколтето, шията, тялото и крайниците, използваща интензивна пулсираща светлина.
Резултатът е стимулиране на производството на колаген, благодарение на който кожата се изглажда, а контурите на лицето и шията видимо се стягат. Интервалът между отделните процедури е не по-малко от 3 и не повече от 5 седмици. Нарушаването на броя и периодичността на процедурите се отразява негативно върху крайния резултат.
В зависимост от индивидуалните особености, за да се постигне терапевтичният ефект, е възможно да са необходими повече или по-малко на брой процедури.
Преимущества
- Изключително бърза и ефективна процедура, след която клиентът лесно възстановява ежедневните си дейности. - Възможност за настройване на параметрите за всеки индивидуален случай, както и третиране на множество кожни проблеми чрез една единствена процедура - Позволява третиране на цялото лице, а не само отделни участъци от него.
Резултата е следствие от стимулиране на процеси в дермата за отделяне на растежни фактори, които стимулират клетките, отговорни за синтеза на нови колагенни и еластични влакна. Кожата е изцяло обновена на ниво епидермис и дерма.
Както при всички методики в естетичната медицина, постигнатият резултат не е доживотен и запазването му изисква поддържащи мерки. Задължително е ежедневното използване на фотозащитни кремове по време на терапиите .
Добре е козметичните грижи да включват и адекватна хидратация и употребата на кремове, допълнително забавящи стареенето на кожата. За да се задържи постигнатият от IPL – фотоподмладяване ефект е препоръчително да се извършват 2-3 процедури всяка година и/или да се провежда пълен курс от 6 процедури всяка трета година. При условие, че те не се проведат, кожата се завръща към обичайния си ритъм на стареене, обусловен от начина на живот, възрастта и ултравиолетовата радиация.
Най-подходящите кандидати за фотоподмладяване са пациенти с:
- Зачервени лица.
- Фотоувредена кожа.
- Хиперпигментации и разлики в пигментациите на лицето.
- Разширени пори.
- Желание за подобряване на външния вид на кожата.
Коя е най подходящата възраст ? Тя е различна при различните индивиди и при различните проблеми. По принцип, първите симптоми на стареене на кожата се наблюдават около 25 годишна възраст, като след 30 години те са ясно видими. При условие, че кожата се излага често и без предпазни средства на ултравиолетовото лъчение на слънцето и/или солариуми, начални симптоми на стареене на кожата могат да се наблюдават и на 20-годишна възраст. Разбира се значение има и начина на живот и хранене, наследствените фактори и други. Колкото по-рано се започнат процедурите по предотвратяване на стареенето на кожата, толкова по-добър е ефекта, тъй като се наблюдава освен лечебно и профилактично, превантивно действие.
След 60-65 годишна възраст, ефектът на IPL® – фотоподмладяването е по-слаб и несигурен.
Подходящият период за провеждане на процедури?
Обикновено този вид терапия се провежда през есента, зимата и пролетта, тъй като необходимо условие за успех е липсата на слънчев загар. Ако кожата Ви е светла, нямате тен и нямате планове за продължително излагане на слънце, процедурите могат да се провеждат и през лятото.
Процедура при първо посещение на клиента Клиента получава и попълва информирано съгласие. По този начин ни предоставя необходимата ни за процедурата медицинска информация и се запознава подробно със специфичните особености на лечебния процес, както и с резултатите, които може да очаква.
Когато кожата е по-матова, има тен или проблемът е по-специфичен, е необходимо да се направи тест, а процедурата да се извърши след няколко дни, когато се отчете резултатът от теста.
Как се провежда самата процедура?
След старателно почистване / за по добър резултат се съчетава с дълбок , на щадящ пилинг/, кожата се намазва с предварително охладен прозрачен гел, допира се кристалният вълновод и се емитира светлинният импулс. При това се усеща слабо до умерено пощипване и/или затопляне за части от секундата. Действието се повтаря толкова пъти, колкото е необходимо, за да се покрие обработваната кожна повърхност. Непосредствено след процедурата кожата е необходимо да се охлади със пластична маска според проблема. След това е налице червенина, която преминава за минути или часове. Заедно с предварителната подготовка и последващото охлаждане времетраенето е около 50-60 минути.
Кога се вижда ефекта от процедурата?
Ефект се забелязва след всяка процедура, като той се усилва с времето. Първоначалните промени са свързани с намаляването на разширените капиляри и пигментните петна по кожата. По-късно се наблюдават и останалите промени, свързани с релефа на кожата – заглаждане на разширени пори, фини бръчки, стягане на кожата и известен лифтинг ефект.
Тъй като тези ефекти се резултат от предизвиканото засилено образуване на нов колаген, те изискват съответното време, което е необходимо стимулираните фибробласти в дермата да го произведат. Обикновено максимума си тези ефекти достигат около 6 месеца след последната процедура.
Каква е продължителността на постигнатия ефект?
Зависи от начина на живот, хранене, стресови ситуации и почивка, тютюнопушене, поемана доза ултравиолетова радиация от изкуствени (солариуми, медицински апарати) и естествени (слънце) източници, както и от генетични фактори. Смята се, че минималната продължителност на постигнатия ефект е около 2 години, а максималната около 7 години.
Трябва ли да се повтори процедурата?
Още след първата процедура се получава значителна промяна във вида на кожата. Разбира се това подобрение става все по-значимо с всяка следваща визита. За да се постигнат оптимални резултати, може да се приложат серии от пет до осем последователни процедури. Това зависи от кожния участък, който ще се третира и от тежестта на увреждане на кожата.
Необходимо ли е да се правят поддържащи процедури?
Добре е, ако след първоначалната серия от 6 процедури се правят по 1-3 годишно с поддържаща ефекта цел. Разбира се възможно е и след няколко години да се направят отново 6 последователни процедури, вместо ежегодни поддържащи.
Какво би станало, ако не си правя поддържащи процедури? Нищо. Просто след изчерпване на подмладяващия ефект на първоначалната серия, кожата ще се върне към обичайния си ритъм на стареене, обусловен от генетични фактори и начина на живот.
Може ли тази процедура да се прилага и при мъже? Да възможно е.
Курсът на лечение Обичайният курс на лечение включва поне 5 процедури /обикновено през 3 седмици/ като дава видим и дълготраен резултат, при който почти няма странични ефекти. Възможно е непосредствено след процедурата да се появят леки зачервявания, които обаче изчезват от само себе си за няколко дни. Най-бързо се повлияват пигментните петна /до 2 процедури/ . 4 процедури са нужни за успешно третиране на розацея и 5-6 процедури – за ефект върху бръчки, отпусната кожа или разширени пори.
Рискове и възможни усложнения Не са известни усложнения от прилагането на фотоподмладяване и поради това, процедурата се смята за безопасна. За разлика от пластичната хирургия на лицето, няма болка по време на самата процедура, нито след това. Единствените белези от тази процедура могат да бъдат зачервяване в някаква степен придружено от слаба болезненост, които след известно време изчезват напълно. Имайте предвид, че по време на терапията кожата става по-нежна и лесно ранима. Поради този факт ежедневните грижи, които полагате за нея е необходимо да се извършват деликатно.
В редки случаи на третираните места е възможно да се наблюдава пурпура (синкаво оцветяване) което отминава обикновено за пет до петнадесет дни. Използването на фотозащитни кремове по време на процедурите и три месеца след това е абсолютно задължително, независимо от атмосферните условия.
Възстановяване
На практика не съществува диксомфорт, с изключение на зачервяване и леко залющване. Лицето може да изглежда като зачервено от емоции. Тези прояви изчезват бързо и без следа, като кожата получава много по-младежки и здрав вид.
Очакван резултат
След завършването на курса от процедури :
Кожата ще изглежда по-здрава.
Ще изглежда по-гладка и еластична.
Петната от слънцето ще изчезнат.
Размера на порите ще намалее.
Фините бръчки и по-дълбоките ще изчезнат или ще намалят размера си.
Кожата ще изглежда по-млада и жизнена.Осигурете си красота и дълголетие с нашите програми за възстановяване.