ЛЕЧЕНИЕ НА АКНЕ
Третиране на акне с Estyle С право можем да наречем акнето "кошмарът" на новото поколение. За съжаление днес то засяга не само децата в пубертетния период, а и много възрастни хора. Появата му е сигнал за нарушено функциониране на мастните жлези и e изключително сериозен проблем, който не бива да се подценява. Въпреки основните хигиенни правила, профилактиката и лечението на акне изискват по специализирана грижа за кожата и организма. За да се постигне желания ефект, е необходимо както външно, така и вътрешно лечение. Ето защо нашият център с изключителен професионализъм комбинира двата метода, гарантирайки на своите клиенти ефективна и комплексна грижа в борбата с неприятния проблем. Лечение на акне с Estyle Уникалната "elos" технология, комбинираща биполярна радиочестота с импулсна светлина, гарантира бързо действие и отлични резултати. Натуралната фотодинамична терапия (400 – 980 nm спектър) комбинирана с RF позволява високо избирателно насочване към мастните жлези и акне бактериите. Този метод намалява дейността на мастните жлези като по този начин унищожава активното акне. Също така въздейства на жлезите като предизвиква забавяне производството на себум, което от своя страна спира запушването на порите. Освен това интензивната пулсираща светлина въздейства антибактериално и противовъзпалително. Препоръчително е да се третират зоните между 14 - 20 дни в зависимост от състоянието на кожата: общо 6-8 процедури. Този вид терапия е изключително подходящ и за третиране на белези от акне. Чрез стимулиране производството и депонирането на обновен колаген и подобряване качеството на еластина се осигурява значително подобрение във вида на кожата и максимално заличаване на неприятните белези.
Лечение на акне Акне е кожно заболяване, което съпътства развитието на човека. То се появява най-често в началните години на пубертета, когато хормоналният статус на тялото не е дефиниран и обикновено изчезва с годините.
Заболяването акне е много притеснително при деца, които не са влезли в пубертетските си години. Когато взимаме стероиди, хормоните ни и по-специално тестостерона, се държат точно като в пубертета. В следствие на това нашето тяло отделя повече андрогени, които спомагат за увеличаването на мастната субстанция по кожата ни. Това най-често се случва по така наречените себорейни области-лицето, гърбът, гърдите и други изключително рядко се среща по китките и ходилата ни.
Как се появява акнето?
Много от нас знаят, че клетките, които образуват кожата, се раждат, живеят и с течение на времето умират. Така мъртвите клетки би следвало да падат от тялото ни, като освобождават свободно място на следващите след тях. За съжаление поради повечето мастна субстанция, която тялото ни произвежда по време на стероидния цикъл това не се случва. Мъртвите клетки, умирайки, биват слепени за кожата ни. Така те образуват нещо като "запушалка", която затваря фоликула на косъма и пречи на развитието на клетките отдолу. Така мастният секрет затворен изпод тази тапичка започва да се дразни от заобикалящите ни бактерии. Така, когато косменият фоликул събере достатъчно мастна субстанция, която няма къде да излезе, той се раздува и съответно пука.
Акнето при мъжете и жените При по-тежки изменения по лицето може да се получи портокалова кожа, тоест груба и грапава. Това е състояние, срещано както при мъжете, така и при жените, макар те да имат тестостеронови нива много по ниски от мъжките. Руско изследване доказа, че при 5% от жените акнето остава дори след 50 годишна възраст. 65% от жените страдат от акне по време на менструалния си цикъл. Изследването се провело от началото на 2001 година до края на 2003. Били наблюдавани 35 жени на възраст от 17 до 50 годишни. Взело се предвид наследствената предразположеност към акне, характеристиките на менструалното състояние на отделната жена, съпътстващите ги заболявания и други. Само при 4 от жените било установено козметично акне, като 22 от пациентките като съпътващо заболяване страдали от себорея. Така било доказано, че менструалния цикъл влияе върху кожното състояние на жените.
Причини за появата на акнето Добре е да знаем, че тестостеронът сам по себе си като стероид не е толкова опасен спрямо други анаболни стероиди. Факторите, които могат да създадат предпоставки за появяването на акне са много – като започнем от неподходяща бактериална флора по кожата, минем през неправилна употреба на анаболни стероиди и стигнем до повишено психическо или физическо натоварване.
Митовете, свързани с това състояние са няколко. Един от тях е, че акнето се причинява от мръсотия по кожата, това не е вярно, но е хубаво всеки от нас да поддържа добра хигиена. Друга често срещана заблуда е, че мазни храни като шоколад, пица или ядки могат да причинят акне. В действителност такива храни могат да го изострят, но не и да го причинят. Има случаи, при който пациенти приели допълнително Йод повишават чувствителността на космените си фоликули като те образуват акне.Осигурете си красота и дълголетие с нашите програми за възстановяване.